sâmbătă, 18 septembrie 2010

Măsuri democratice în regim despotic ?!?

Un adversar politic, şef de partid, aflat pe la Curtea de Argeş, mă întreabă cu un aer încuietor şi maliţios: "Dacă sînteţi aşa de competent, cum apăreţi în cărţi şi articole, şi răspundeţi respectuos, inclusiv adversarilor, reţinînd şi faptul că dv. nu treceţi peste voinţa votului exprimat la urne, spuneţi, vă rog, ce am putea face noi, guvernanţii actuali, pentru masele populare pe care le reprezentaţi ? Menţionez că nu e vorba de chemarea dv. la guvernare, pe care ne-o păstrăm, dar să zicem că vrem şi putem să luăm măsurile miraculoase cu care dv., comuniştii, aţi salva ţara şi pe "cei mulţi".
Voi concentra esenţa cu idei şi texte din mai multe luări de poziţie de-a lungul anilor, în care se rezolvă problema pusă, creionînd şi unele aspecte noi.
Guvernanţii actuali chiar pot detensiona situaţia social-politică şi să asigure reluarea activităţii economice la un nibel sporit, dacă ar înţelege şi ar aplica aceste măsuri, pe care le prezint exemplificativ:
A. În domeniul economic:
1. Stabilirea prin lege a unui ecart bancar maxim de 1 %, toate băncile putînd funcţiona în continuare (căci sîntem în regim burghezo-moşiresc !); imediat ar pleca infractorii cei mari, iar micii întreprinzători ar cunoaşte o explozie generală a activităţii productive şi de servicii, ca şi masele claselor fundamentale: Ţărănimea şi Muncitorimea.
2. Preţ unic pentru toate produsele, stabilit şi controlat sever de către Guvern. Imediat s-ar elimina produsele de proastă calitate precum şi intermediarii hulpavi; ar spori concomitent calitatea produselor, eliminîndu-se ciurucurile, contrafacerile, mofturile.
B. În domeniul social-politic:
Totul fiind bolnav, măsurile cele mai eficiente (în acelaşi cadru politic) ar trebui plasate în partea putredă a organismului bolnav - Justiţia.
1. Sancţionarea oricărui funcţionar de stat, autor de infracţiuni, comisive ori omisive, cu pedepse duble faţă de cetăţenii obişnuiţi;
2. Cînd infractorii, funcţionari de stat sau demnitari aleşi, sînt membri ai partidului de guvernămînt, pedeapsa prevăzută să fie triplă;
3. Toţi magistraţii să fie aleşi de către justiţiabili şi să se excludă inamovibilitatea (care a produs catastrofa în care se află ţara !);
4. Introducerea, pentru justiţiabili, a dreptului de a-i da în judecată pe magistraţi pentru soluţiile date în procese, considerate abuzive sau aberante;
5. Judecarea magistraţilor să se facă de către persoane alese din afara sistemului de justiţie, iar sancţiunile, în caz de vinovăţie, să fie:
a). îndepărtarea din funcţie,
b). obligarea la plata despăgubirilor cauzate justiţiabililor.
Aplicarea acestor măsuri nu ar ştirbi cu nimic (ba, ar consolida) regimul politic burghezo-moşieresc, iar oamenii, mai ales masele populare, ar intra într-un proces de revitalizare, tulburările sociale ar dispărea...
Pot pune la dispoziţia guvernanţilor, în 24 de ore, un proiect de reglementare legală corespunzătoare; dv., tovarăşe Adversar, spuneţi-i Primului ministru.
Vă urez să înţelegeţi bine !
18 septembrie 94
Prof. Gheorghe UNGUREANU

2 comentarii:

un comunist spunea...

Stimati tovarasi,

citeva cintece comuniste pentru ridicarea moralului in lupta cu capitalismul:

* Nu uitati sa activati sunetul la calculator *
* Copiati adresele in bara de navigatie*


http://www.youtube.com/watch?v=gZO3PJd2h2k&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=ZKH_TzEiOu0


http://www.youtube.com/watch?v=EUjifw2p8ys

Pentru Socialism ! spunea...

Tovarăşe Vlad,
Vă mulţumesc pentru aprecieri şi vă mărturisesc încîntarea mea în faţa unui text care dezvăluie sensibilitate, altuism şi respect pentru altul, trăsături rare la cei care au acces în public după 22 decembrie 73 (1989), ceea ce este de notat şi de subliniat fiind şi tînăr.
De acord cu toate sugestiile şi propunerile dv.; le voi discuta cu tovarăşii tineri care se pricep la calculator.
În ceea ce priveşte direct activitatea mea personală, sînt deschis pentru orice colaborare; dacă nu vă trezesc adversitate, vă rog să daţi preferinţă muzicii populare autentice (nu cu texte create de autori cunoscuţi şi numite "folclorice", cu sfinţi şi dumnezei evrei), iar interesul major pentru Poporul Dac (poreclit "romîn") ar trebui să se concentreze pe teme de Limbă (Dacă), Patrie (Dacia), înlăturarea Asupririi naţionale, a Exploatării sociale şi, în primul rînd, a Robiei religioase, pentru a ne ridica din starea de sălbăticie la condiţia de Om liber.
Pe mine şi Partidul meu, pe oamenii muncii îi preocupă în mod deosebit problema reorganizării Internaţionalei Comuniste şi realitatea social-economică şi politică din ţările democrate (R.P.Chineză, RPD Coreeană, R.S. Vietnam, R. Cuba, Venezuela, celelalte ţări latino-americane ş.a.).
Am dori ca Radio dv. să transmită mereu "Internaţionala", cu textul reral (în Limba romînă).
Cu salutări tovărăşeşti !
20 octombrie 94
Prof. Gheorghe UNGUREANU