duminică, 29 august 2010

Treptele Eliberării

Un "colaborator", care se pretinde comunist pentru că aşa zic cei mai mulţi membri ai partidului său, tot încearcă să-mi "impună" ideea de a renunţa la tezele principiile şi formulările despre eliberare, căci "nu vedeţi, săntem liberi, cine nu e liber dintre noi ?!?"
I.am răspuns şi repet aici şi pentru alţi tovarăşi:
Preopinentul meu (intelectual, format după 22 decembrie, el este, cert, anti-comunist !) nu stăpîneşte nicio noţiune de politică, fiind total în afara sferei, ca şi cum nu ar fi fost la şcoală nici o zi !
Iată, aşadar, care sînt treptele Eliberării, pe care trebuie să le urcăm spre a relua viaţa într-un regim democrat, brusc întreruptă la 22 decembrie 73 (1989), cînd am intrat în cea mai neagră şi densă Noapte a Poporului nostru, fiind împinşi în mîlul asfixiant al tuturor formelor de dependenţă posibile. Unii imediat, alţii mai tîrziu, toţi după 20 de ani, ştim că sîntem încovrigaţi şi că trebuie să ne eliberăm. Lichelele trădătoae dintre noi cred că sînt deja libere, pe considerentul că au devenit sluji ale asupritorilor, jucîndu-şi rolul de bici împotriva celor mulţi...
Cel mai uşor se observă starea de supunere socială şi, în consecinţă, lupta, sub diferite forme, pentru eliberare socială se evidenţiază prima. În Socialism, cel puţin 99 % din persoane şi familii erau libere social datorită locurilor de muncăasigurate de regimul democrat. După 22 decembrie, cele 212,5 milioane locuri de muncă s-au redus drastic şi aceasta a generat exploatarea celor mulţi de către cei puţini. îmbogăţiţi prin jefuirea Statului şi a persoanelor fizice. Lupta pentru eliberare este nu numai evidentă, dar şi obligatorie şi necesară pentru a ieşi din impas şi a ne relua viaţa normală. Pentru aceasta, clasele sociale exploatatetrebuie să-şi organizeze partide politice, condiţie "sine qua non" pentru a reintra în mişcarea socială pozitivă.
O altă componentă a aceluiaşi întreg este libertatea naţională, nefiind posibil ca vreun popor (sau vreun om) asuprit -sau care asupreşte- să fie liber fără aceasta. În ce ne priveşte, poporul nostru -care continuă să fie numit şi auto-numit "romîn" de către trădători (noi fiind, în realitate Poporul Dac)- ne-am pierdut libertatea naţională o dată cu victoria (vremelnică) a contrarevoluţiei, la 22 decembrie, stare de fapt devenită realitate de jure prin ocuparea ţării de către hoardele barbare şi fasciste ale NATO (în special USA) şi prin intrarea în Imperiul Cotroman nRomano_German de la Strasbourg, unde am devenit zona geografică nr. 8, adică groapa de gunoi a imperiului. Evident că nu putem redeveni liberi decît prin şi după ieşirea din această mocirlă europeană.
Cea mai cruntă şi profundă formă de dependenţă, pe lîngă exploatarea socială şi asuprirea naţională, este Robia religioasă. Poporul Dac, liber sub aspectul religiilor inventate de exploatatori şi asupritori -aşa cum ne confirmă mărturiile călătorilor străini de multe sute de ani şi analizele pertinente din actualitate- a început chiar din 22 decembrie 73 să fie supus unui "bombardament" de dresaj religios, pentru înrobirea sa spirituală, în care sens se fac eforturi extraordinare care au dus deja la mocirlirea -pînă la nerecunoaştere- a tuturor instituţiilor Statului, începînd cu cea mai importantă - Şcoala ! Sînt atinse de microbi şi materii pestilenţiale -din fericire, doar formal, căci avem măruntaiele rezistente- toate autorităţile (Puterea, Administraţia, Justiţia), cu împodobiri băloase şi scene penibile de ritualuri; vedeţi spaţiile "armatei", spitalelor, primăriilor, prefecturilor, parlamentului, ministerelor, activităţile publice cu grupuri de oameni...
Această Robie religioasă se constituie în cel mai mare inamic al fiecărei persoane şi al comunităţii, căci ea are menirea să paralizeze politica şi nevoia de politică, făcînt din fiecare om in invalid, pregătit să muncească, să trăiască şi să moară pentru o in ventată lume hidoasă şi în dispreţ pentru sine. Neeliberat de această Robie, omul încetează de a mai fi Om, fiind îmbrîncit de cître înrobitorii săi în abisul lumii primare, sălbatice, deci uşor de exploatat şi de asuprit.
Căile eliberării -despre care ne vom ocupa în alt articol- sînt aceleaşi ca şi cele ale lichidării libertăţii: înrobirea se produce material, fizic, instructiv, educativ, prin dresaj, emoţional,raţional, moral, spiritual... Prin aceleaşi mijloace se realizează şi revenirea, doar că un regim politic democrat (Socialismul) nu foloseşte forţa, ci Puterea; forţa începe unde se sfîrşeşte Puterea !
Noi sîntem puternici !
Moarte Sclaviei sociale, exploatării naţionale, Robiei Religioase !
Trăiască Libertatea Deplină, complexă, unică şi unitară, asigurată de Doctrina Comunistă !
29 august 94
Prof. Gheorghe UNGUREANU

6 comentarii:

cetatean roman spunea...

Ceea ce a adus capitalismul post-decembrist: preturile din 2010 exprimate in lei capitalisti RON sint practic egale cu cele din 1989 exprimate in lei RSR. Exemplu (preturi medii): 1 kg de piine = 4 RON in 2010 = 4 lei in 1989. Un kg de zahar = 2.5 la 3 RON in 2010 = 2 la 3 lei in 1989. Dar salariile oamenilor de rind s-au impartit la patru. Exemplu: profesor de liceu = 700 RON dar era 3000 lei RSR in 1989. Cum putem vorbi despre libertate economica in Romania actuala in aceste conditii ?

Mult succes Partidului Comunistilor.

Anonim spunea...

Ce mai fac sclavii nostrii?? Truditi, truditi...........Ungurene misca-te mai cu talent si incearca sa nu m,ai faci pipi pe varfurile pantofilor.

Membru PC(N) spunea...

@Anonim:
Constat ca poluati in mod repetat dar perfect inutil conversatiile de pe blog cu limbajul Dvs invatat probabil la mahala in Ferentari !!
Mizeria crunta din Romania nu e schizofrenie, v-ar conveni sa traiti cu 600 de RON pe luna de vreme ce majoritatea alimentelor sint importante si deci costa mai scump decit in Occident (pretul din Vest + transportul) ori acolo unde salariile sint de 10 ori mai mari ?
Aveti un minim de respect pentru familiile si batrinii care sint supusi genocidului de catre politicienii aserviti burghezo-mosierimii.

Anonim spunea...

@membru PC(N)...nu l-am invatat in Ferentari am absolvit academia de cadre Plapumaru aka "Stefan Gheorghiu" magna cum laude" s-ar putae sa-ti fi fost profesor. Citez:"sint importante si deci costa mai scump decit in Occident (pretul din Vest + transportul)"........ce logica de schizofrenic, defapt nu aveam cum sa-ti predau ceva ca nu am avut elevi asa...prosti.
By the way.....este exact invers alimentele autohtone au ajuns mai scumpe ca cele importante, ti-as explic a si de ce dar nu imi pierd vremea cu tine.
P.S Ai grija mare la pantofi....va murit cizmarul.

Membru PC(N) spunea...

@Anonim
Productia agricola interna a scazut net din cauza distrugerii in primii ani ai epocii contra-revolutiei post-decembriste (cu multumiri inflacarate din inima domnului Ion ILIESCU in primul rind) a sistemelor de irigatii asa zis "comuniste" (deci secetele fac ravagii pe fondul incalzirii climatice), plus distrugerea parcului de ferme, tractoare si masini agricole C.A.P. - I.A.S., si de asemenea, din cauza lipsei digurilor de protectie in caz de inundatii (fiindca in statul ecleziastic post-decembrist se construiesc sute sau mii de biserici din banii publici ca se roage robii la ceruri poate poate nu va mai ploua torential, ceea ce nu prea are efect dupa cum se constata. Si aceasta in loc sa construiasca baraje, lacuri de acumuluare si diguri serioase nu din nisip ca la Galati / Basescu & Co)
In rest nu am nici o tangenta cu "Stefan Gheorghiu" find nascut undeva in intervalul 1974-1976.
In comentariul precedent mi-a scapat o greseala de tastare care se subintelege pentru oricine stapineste suficient limba romana, cititi "importate" deci "din import" si nu "importante"
Ramine valabil faptul ca un kilogram de zahar produs in Italia si vindut ulterior in Romania e mai scump decit acelasi kilogram de zahar vindut la fata locului in Italia deoarece se adauga chetuielile de transport si adaosurile comerciale mari ale intermediarilor din Romania. Oricine calatoreste in Vest poate verifica personal.

By the way... se scrie "v-a murit" si nu "va murit" fiindca e contractie intre pronumele acuzativ "vã" (va) cu perfectul compus "a murit"

Anonim spunea...

Declinul actual pe plan economic si social nu are nici o legatura cu liberalismul, asta nu intelegi nici tu si altii ca tine. Romania NU are o economie capitalista la fel cum China actuala pe care tot o invocati ca exemplu pt. succesul economiei centralizate NU are o ecomomie comunista. Cand ve-ti constientiza asta probabil ca site-ul asta nu-si va mai avea rostul...(nu ca acum ar avea).