marți, 28 iulie 2009

Candidatul nostru la prezidenţiale

Biroul Permanent al Comitetului Naţional, împreună cu organizaţia locală din oraşul Curtea de Argeş, din care fac parte cei mai mulţi membri ai conducerii Partidului Comuniştilor (Nepecerişti) au analizat problema poziţiei noastre faţă de viitoarele alegeri prezidenţiale şi a hotărît că este necesar să avem un candidat propriu pentru cea mai înaltă funcţie în stat.
Pornind de la starea de fapt, caracterizată prin respingerea de către masele populare a tuturor candidaţilor anunţaţi sau previzibili -toţi reprezentînd găştile peceriste de dreapta, exponente ale intereselor burgheziei şi moşierimii, ale infractorilor care au acaparat conducerea tuturor organelor din sistemul de stat-venind în întîmpinarea nevoilor şi propunerilor maselor populare, Partidul Comuniştilor (Nepecerişti) propune drept candidat al său pe tovarăşul profesor Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului.
Nu au existat alte propuneri din partea organizaţiilor de partid, deşi au fost solicitate; au existat oferte din partea unor pecerişti sau simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor (Nepecerişti), chiar şi membri înscrişi, dar care nu şi-au finalizat situaţia în partid, motiv pentru care nu au putut fi luate în discuţie aceste variante.
Licenţiat în filologie şi drept, profesorul Ungureanu şi-a desfăşurat activitatea profesională (1965-2004) în comuna natală, Cicăneşti, din judeţul Argeş, ca profesor de Limba romînă, în scurte perioade fiind şi director al şcolii şi inspector şcolar (1991-1993)la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Argeş (unde a îndeplinit, temporar, şi funcţia de Consilier juridic).
Născut la data de 5 martie 1942, tovarăşul Ungureanu a urmat şcoala primară (1949-1953) în Cicăneşti, gimnaziul la Oeşti (1953-1956), iar liceul la Curtea de Argeş. Studiile superioare le-a absolvit la Institutul Pedagogic de 3 ani Bucureşti (1963), Universitatea Bucureşti (filologie, 1970, şi drept, 1976). În învăţămînt a obţinut toate gradele didactice (definitiv - 1969, gradul II - 1975, gradul I - 1980). La pensionare i s-a decernat "Diploma de Excelenţă" de către Minister, pentru bogata activitate meritorie în învăţămînt, dar înmînarea i-a fost refuzată de directoarea şcolii şi primarul comunei (ambii pecerişti).
Luptător pentru Dreptate şi Adevăr, împotriva abuzurilor autorităţilor peceriste, prof. Ungureanu a fost deţinut politic, judecat şi condamnat (pentru chemarea în judecată, în decembrie 1974, a Preşedintelui Nicolae Ceauşescu şi a Primului ministru Manea Mănescu), a fost deseori reţinut şi arestat, deţinut ilegal la închisoare politică, i s-au confiscat apartamentul, pămîntul, arma şi muniţia de vînătoare, manuscrise literare şi politice - TOATE NERESTITUITE PÎNĂ ÎN PREZENT ...
Continuînd să deţină toată puterea în stat şi după 22 decembrie 1989, ciocoii pecerişti nu şi-au întreruptt actele de represiune împotriva tovarăşului Ungureanu, pe care le-au şi amplificat şi adîncit, neacordîndu-i-se drepturile legale care i se cuvin, în calitate de Revoluţionar FD, deţinut politic şi victimă a represiunii peceriste, impunîndu-i nesfîrşite procese (1996-2009) contra partidului pe care l-a fondat (23 martie 1996) şi îl conduce ca Preşedinte.
Prof. Gheorghe UNGUREANU este fiu de ţărani, a muncit şi munceşte ca ţăran, mîndrindu-se cu această preocupare şi declarîndu-se ţăran, dar are şi o bogată activitate ca ziarist, editor, om politic, scriitor, cercetător ştiinţific, culegător de folclor, iniţiator şi organizator de acţiuni obşteşti etc.
În baza acestei lupte de decenii contra Nedreptăţilor, Abuzurilor, Exploatării oamenilor muncii, profesorul Gheorghe UNGUREANU ştie şi poate să reprezinte, să exprime şi să apere interesele oamenilor muncii, ale maselor populare, ale statului şi naţiunii, astfel încît apreciem că este candidatul ideal pentru cel puţin 85 % din votanţii înscrişi în liste.
Rămîne doar ca aceştia să-şi înţeleagă rosturile şi să sprijine această candidatură, în primul rînd prin semnături de susţinere, pentru care toţi oamenii muncii sînt invitaţi să ne contacteze direct la Comitetul Naţional (Curtea de Argeş), la Comitetele Judeţene (unde s-au reconstituit) şi la organizaţiile sau grupurile locale.
Ştim că există mulţi comunişti în alte partide, care sînt conduse, însă, de pecerişti, întotdeauna de dreapta; solicităm şi de la aceşti membri sprijin pentru strîngerea semnăturilor de susţinere. Sprijinul dat de oricine candidatului propriu al oamenilor muncii este, în fapt, sprijin pentru sine şi obligaţie pentru candidat; oamenii muncii au nevoie de un asemenea candidat.
Trebuie şi PUTEM să accedem în conducerea treburilor publice; totul depinde de cei MULŢI, iar pe cei mulţi numai Partidul Comuniştilor îi reprezintă.
Jos Burghezia şi Moşierimea ! Moarte Capitalismului şi Imperialismului !
Trăiască SOCIALISMUL !

Filofteia OLTEANU, Secretar al Organizaţiei Curtea de Argeş a Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)
28 iulie 93

4 comentarii:

JL F spunea...

Felicitari. Sa speram ca partidul va creste si se va intari putin cate putin.

JL F spunea...

am publicat articolul lui dvs in blog meu. Acum tradus articolul unde dvs spuneti numele de candidatul pentru Presidente a Romaniei. Cand termin, trimit amandoi la Partido Comunist de Spania si alti pagini web.

http://imbratisare.blogspot.com/2009/08/pequena-historia-del-partido-comunista.html

Cu stima

Jose Luis

Anonim spunea...

Petre Ignatencu este un sustinator real si oficial al comunistilor moldoveni. Nu este cea mai potrivita pozitie fata de Domnia Sa atata timp cat dumnealui este unul din cei mai sinceri sustinatori a Statalitatii moldovenesti.

Pentru Socialism ! spunea...

Tovarăşe Anonim,
După cum ştiţi, nu răspund comentariilor anonime, dar mă bucur să fac acum o excepţie, constatînd că sînteţi, desigur, simpatizant al unui comunist (tovarăşul Petre Ignat). Pentru care vă felicit, căci, de regulă, comuniştii sînt fie "criticaţi" batjocoritor, fie apreciaţi de alţi comunişti,mai rar de către adversari. Dar un ne-comunist să-i laude pe comunişti ori să le ia apărarea, se întîlneşte foarte rar. Aceasta în considerentul că nu sînteţi comunist (căci, altfel, nu aţi semna Anonim).
Cît despre statalitatea Republicii Moldova, nu aceasta este problema acolo. Nimeni nu-i ameninţă statalitatea, decît, cel mult, Poporul însuşi, iar asta ar însemna ALTCEVA ! Democraţia este în pericol, iar acesta vine, DUPĂ CÎTE OBSERVĂM, din multe părţi...
Să ne citim cu bine şi ... cu nume !
Prof. Gheorghe UNGUREANU
11 august 2009