duminică, 19 aprilie 2009

Cît costă o ţară ?

O excentrică, pe care presa o numeşte "divă" pentru scălîmbăieli pe scenă, în care este as, pretinde, îmbufnată la culme, că va cumpăra o ţară pentru că nu i s-a acceptat un moft de către autorităţile din Malawi, de unde ar fi vrut să înfieze un copil (ca să adauge, desigur, la numărul sclavilor ei şi la orgoliul de a se prezenta ca "mamă a răniţilor").
A şi iniţiat "negocieri" pentru a cumpăra ţara africană pentru care a oferit ...1.225.000 de dolari (sumă cu care, aproape în mod curent, ea îşi cumpără diverse obiecte sau podoabe de lux) şi crede, indignată, că nimeni nu-i va sta în cale, nemaivorbind de sărmana judecătoare din Malawi care a considerat-o necorespunzătoare ca să-i devină "mamă" copilului care, ca şi părinţii săi, nu poate pricepe ce e aia "dolari"...
Neruşinata a rostit cuvinte gangstereşti ("le-arăt eu lor !"), referindu-se la judecătorii şi conducătorii acelei ţări şi a aflat cu dispreţ şi silă că poporul acela are peste ... 12.000.000 de fiinţe, Oameni, care o duc greu şi mor repede, dar ei sînt o Ţară, iar ŢĂRILE NU SE VÎND !!!
Un singur caz a existat, în lumea cunoscută, de vînzare a unei părţi de Ţară şi ştim că nu există alt gest mai reprobabil şi bază de dezastre mai mari ca aceea: Alaska !
Saltimbanca n-a putut să se înfieze ea acelei Ţări (aflată în suferinţă din cauza Capitalismului şi Imperialismului) şi să ia cu ea cîte 1.225.000 de dolari pentru fiecare din amărîţii din Malawi; în acel caz ar fi devenit, la 50 de ani, un colos sfînt de Lumină nu numai pentru Malawi, ci şi pentru întreaga Planetă ! Dar, oare, pot "divele" să facă aşa ceva ?
Toată lumea şi, mai ales, oamenii muncii, ar trebui să cunoască asemenea pofte, precum şi răspunsul conducătorilor din Ţara rîvnită.
Trăiască Libertatea, ca Oameni şi ca Ţară ! Trăiască Socialismul !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)
19 aprilie 93

Niciun comentariu: