duminică, 4 ianuarie 2009

Candidăm la Europarlamentare !

În iunie 2009 vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European; vor fi alegeri, ci nu votare, dacă vom fi şi noi prezenţi. În lipsa noastră va fi aceeaşi veche manevră mecanică de votare a peceriştilor, prezenţi numai ei, fără alternativă.
După ce am ratat prezentarea la europarlamentarele din 2007, apoi la alegerile generale din 2008, avem acum şansa de a ne prezenta la alegerile din acest an (pentru Parlamentul European şi prezidenţiale); înfăptuirea acestui deziderat depinde exclusiv de noi.
Blocat de către autorităţi, în ciuda Hotărîrii favorabile a Curţii Europene a Drepturilor Omului, de aproape 13 ani, Partidul Comuniştilor se află în aceeaşi situaţie iniţială: trebuie să se organizeze, pe baze statutare, în fiecare judeţ şi în fiecare localitate, acţiune fără de care nu se poate avansa.
Spre deosebire de toţi ceilalţi, anti-comunişti, care şi-au format peste 1.000 de partide după decembrie 1989, noi nu ne putem organiza "de sus în jos", prin presă (ziare, TV, Radio), deoarece nu avem acces la nici un mijloc de comunicare în masă. Ne rămîne singura cale: organizarea directă, "de jos în sus", pe singura bază de care dispunem: existenţa unei conduceri centrale şi înregistrarea oficială a Partidului; ne lipsesc mijloacele materiale şi financiare, de care nici nu am avea nevoie, dacă există dorinţa de organizare politică a claselor sociale fundamentale: Muncitorimea şi Ţărănimea.
Deci, vă chemăm să vă înrolaţi în organizaţiile locale constituite ori să le constituiţi, apoi să vă desemnaţi candidaţi pentru alegerile din iunie. Dacă vom fi prezenţi pe liste, vom intra fără îndoială în Parlamentul European, iar activitatea noastră în acest for ar fi de maximă importanţă pentru apărarea intereselor Romîniei, grav afectate de comportamentul deplorabil al autorităţilor post-decembriste.
Vă chem să luptăm pentru organizarea de partid care să ne asigure participarea şi succesul la alegeri; altfel, prin pasivitatea noastră, ne vom ruina şi mai mult, ca Ţară, clase sociale exploatate, ca oameni.
Comuniştii romîni sîntem singurii din Europa şi din lume, total absenţi de pe scena politică postdecembristă, iar aceasta este principala cauză care permite adîncirea şi generalizarea dezastrului naţional complex. Să-i punem capăt acestui dezastru şi să obţin em intrarea celor Mulţi în organismele Puterii !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

Niciun comentariu: