miercuri, 19 noiembrie 2008

Pentru un calendar adevărat !

Sînt şi în prezent, au fost dintotdeauna diferite tipuri de calendare care au diverse cauze şi justificări, iar unele organisme internaţionale şi mondiale au încercat -tentativă prezentă şi astăzi- să impună unul anume care să satisfacă, în esenţă, pofta de sobordonare a iniţiatorilor, calendarul avînd un important rol social, economic, dar mai ales instructiv-educativ, afectiv şi, în primul rînd, politic.
Esenţa în cauză şi, mai ales, în finalitatea calendarului, este aspectul generalizator, supranaţional, fiecare tip fiind împins şi impus, spre acceptare, ţărilor, popoarelor şi statelor, iar această presiune prinde în primul rînd la cei care nu şi-au format ori nu şi-au păstrat un calendar propriu.
În ultimul mileniu şi jumătate a fost inventat calendarul evreiesc (anul 465 e.n.)avînd la bază biografia fabricată a unui personaj fantasmagoric, menit să devină stindard pentru asuprirea popoarelor şi transformarea Omului în Rob desăvîrşit şi perpetuu, prin mijlocirea unor slogane aparent inofensive, dar, în realitate, de-o violenţă şi cruzime inimaginabile.
Sistemul s-a impus prin extinderea ciumei religioase în marile ţări ale Europei, continent care, surclasîndu-le pe celelalte timp de multe sute de ani, a determinat preluarea lui şi la organismele internaţionale şi mondiale, stare de fapt care face ca în prezent, între multele calendare existente, să fie preponderent cel evreiesc; continuăm să-l numim aşa fiindcă el slujeşte Doctrina evreiască a Robiei, deşi este inventat de un grec pe pămîntul Daciei.
Păstrarea unui asemenea mod de a ne calcula şi numi anii, secolele şi epocile istorice, este o Ruşine pentru Omenire în întregul său şi pentru fiecare om în parte ! Nu negăm dreptul evreilor şi al altor popoare de a-şi socoti cum doresc anii, dar trebuie să respingem impunerea unei invenţii diavoleşti altora şi, în special, nouă.
Dar nu numai această motivare ni se evidenţiază pentru a ieşi din Robie; sînt multe altele şi aş nota acum încă una: aşa cum este sistematizat anul, în luni, săptămîni şi zile, nu corespunde realităţii astronomice şi, în mod esenţial, este categoric greoi de utilizat, cu luni inegale (de 28, 29, 30 şi 31 de zile !), chiar ani inegali, cu începuturi şi finaluri neuniforme şi, ca să închei, cu nume nefireşti date lunilor (a noua, a zecea, a unsprezecea, a douăsprezecea - se numesc, ciudat, chiar dacă dispunem de explicaţia istorică- a şaptea, a opta, a noua, a zecea !) şi zilelor săpămînii, fără nicio corespondenţă cu vreo logică.
E timpul să dăm jos acest jeg evreiesc de pe calendarul nostru şi să ne organizăm un calendar avevărat, cu explicaţii şi finalităţi pozitive, progresiste şi ştiinţifice !
Nu mă voi referi la organizarea internă a structurii anului şi nici nu e nevoie, căci există o propunere excepţională, care nu poate avea nicio opoziţie, anume "Calendarul rotarian" creat de un distins şi energic întreprinzător şi om politic, tovarăşul George ROTARU.
Eu voi relua ideea lansată de mine mai demult -şi cred că eu însumi am citit-o la alt autor, în adolescenţă (scuze pentru uitare !)- privind numărarea anilor şi nu mă refer la poporul nostru sau la un anumit popor, ci la toate popoarele, la întreaga omenire (care ar putea -şi sînt sigur că, mai devreme ori mai tărziu, aşa va face- să adopte un singur mod de a număra anii, de la un eveniment epocal, primul în istoria cunoscută a Omenirii şi de maximă, covîrşitoare, importanţă pentru întregul ei şi pentru fiecare.
Acest eveniment trebuie să fie istoric real, cunoscut şi recunoscut de toată lumea, să fie pozitiv în evoluţia societăţii omeneşti, determinîndu-i Dezrobirea sau începutul ei şi a individului, pecetea esenţială a epocii fiind Libertatea ca persoană şi Eliberarea ca popoate şi state. Astfel caracterizat, evenimentul care să fixeze punctul Zero trebuie să marcheze începutul Istoriei adevărate, linia de hotar faţă de preistorie, ca epocă a umilinţelor, a sclaviei şi Robiei.
Acest eveniment există, el a avut loc ! Trebuie doar să fim lucizi, să-i observăm caracteristicile enunţate şi să notăm acolo cota Zero. Acest punct este 25 Octombrie 1917, Ziua Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie !
În acea zi a ieşit victorios Binele, în lupta cu Răul secular, milenar, epocal. Aceasta este cota Zero cînd Libertatea mulţimilor începe să nu mai fie doar ideal, ci să devină realitate socială; aceasta este cea mai mare înfăptuire epocală, pozitivă, din istoria cunoscută a Omenirii. De aici trebuie să numărăm anii !
Aşadar, vă invit pe toţi cei care aţi înţeles frumuseţea Dezrobirii sociale şi a curăţirii de jegul religios, să număraţi anii de la cota Zero - 25 Octombrie 1917, care devine ziua I, luna I, anul I (ziua şi luna urmînd a fi regîndite în raport de un an structurat logic şi rotund, cum am sugerat deja).
Să datăm, de astăzi, existenţa cu un calendar adevărat: al Epocii de Lumină a Omenirii.
Moarte Robiei ! Trăiască Libertatea ! Trăiască Socialismul !
Astăzi, 19 noiembrie anul 92
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

Niciun comentariu: