miercuri, 5 noiembrie 2008

Felicitări lui Barac Obama, Preşedintele U.S.A. !

Mulţi se întreabă cum de a fost posibil ca să învingă exponentul unei minorităţi ?!? Răspunsul este relativ simplu, chiar şi pentru neiniţiaţi.
Mai întîi, în U.S.A. nu se văd decît minorităţile - care sînt foarte multe şi sub toate aspectele. USA nu are o populaţie proprie, indigenă, majoritară, pentru că aceasta a fost nimicită de aventurierii care au ocupat acest pămînt. Aceştia, în mod firesc, au deschis porţile pentru alţii, din toate părţile; cei mai mulţi, chiar din populaţia USA, nu mai ştiu de poporul propriu al ţării, de cultura şi civilizaţia sa.
Apoi, între toate minorităţile, africanii, deci negrii, au reprezentat cea mai mare minoritate pînă de curînd, iar acum sînt pe locul al doilea, după mexicani.
Bineînţeles că toate minorităţile etnice, considerate oprimate dar cu mare perspectivă de înmulţire, au votat pe reprezentantul unei minorităţi, cu care speră să-şi găsească soluţii pozitive la cerinţe esenţiale, în primul rînd la o libertate reală, inexistentă în USA de peste două secole.
Sfertul de voturi date pentru adversarul lui Obama a reprezentat opinia altui tip de minoritate: cea social-economică, profitoare a măcelurilor cu care despoţii USA au cutremurat lumea după 1945, sub conducerea reprezentanţilor infimei minorităţi a extremiştilor, teroriştilor şi fasciştilor, doritori şi pregătiţi oricînd să are ţările lumii cu bombe...
Din această intenţie au inventat tribunale internaţionale, au făurit cîte un Ben Laden contra regimului democrat din Afganistan şi contra Uniunii Sovietice, sau un Sadam Husein contra Iranului, ori un Slobodan Miloşevici contra Uniunii Sovietice şi a regimurilor democrate din Europa... Cînd despotul a constatat că interpuşii nu-l slujesc pe el, ci mai degrabă îşi fac datoria faţă de propriile popoare, tiranul mondial i-a anihilat ori i-a ucis.
Există şi în USA o majoritate, nebăgată în seamă de autorităţi: majoritatea socială şi psiho-socială suferindă; aceasta a votat pentru schimbare, pentru speranţa descătuşării, ea fiind, din aceste motive, susţinătoarea Preşedintelui Barac Obama.
Pentru această majoritate, indiferent de caracteristicile minoritare deosebitoare din cuprinsul ei, noul Preşedinte are obligaţia să vegheze pentru: Libertatea indigenilor, inclusiv pentru autodeterminare, în primul rînd pentru cei din triburile Sioux, care doresc şi sînt pregătiţi să iasă din marea închisoare care este USA; retragerea tuturor soldaţilor din toate celelalte ţări ale lumii; desfiinţarea bazelor militare de ocupaţie din alte state, cum ar fi Republica Cuba şi Romînia; înlăturarea regimului politic despotic din ţară şi revenirea la acceptarea drepturilor şi libertăţilor democratice, în general inexistente în USA, mereu şi pretudindeni periclitate de extremism, terorism, fascism şi rasism; renunţarea la agresiuni de tip fascist, modalitatea esenţială în care s-a practicat politica internaţională a USA în ultimii 65 de ani; desfiinţarea blocului militar fascist NATO; revenirea la un comportament de bun simţ în relaţiile economice şi, în primul rînd, de producţie cu celelalte state...
Iată ce grele sarcini are Preşedintele Barac Obama, pentru a reuşi să culeagă şi mai multe susţineri din interior şi să reducă adversităţile şi condamnările cele multe, atotcuprinzătoare, din exterior.
Pentru care îi urăm succes !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

Niciun comentariu: